Tuesday, November 19, 2013

One Man's Dream

Assalamualaikum WBT

fuhhh fuuhh fuuuhhhhhhhhhhh...(tiup habuk)

lama sudah x menulis kt blog ni..btw apa khabar rakan2 sekalian? baik? Alhamdulillah..

tibe2 je terasa nk menulis balik..last post bile tah..berapa tahun sudah berlalu..biarlah haha

penat jadi ketua ni..penat sgt2..bkn penat sbb byk kerja pon..tp penat sbb lain..penat sbb cuba utk jadi adil sehabis-habis adilnya..

org ckp kita xkn dpt puaskan hati semua org..mmg betul..100% betul..tp ak xtau la kenapa ak cuba buat jugak..

maybe sbb ak mmg x suka nk gaduh..benda paling ak benci gaduh dgn org lain..sbb ak taw kalo ade org yg yg x puas hati dgn apa2 keputusan ak..msti boleh nk jadi gaduh...x lah semua tp possibility tu ade..

kadang2 ak rasa ak dh jadi seadil habis..tp ttp ade juga yg akan tersinggung dgn ak..terasa dgn ak..tersalah anggap dgn ak..smpai ak rasa stress sbb ak bengang dgn anggapan org terhadap ak sbb anggapan mereka tu salah..ak tidak lah seperti apa yg mereka fikirkan..lg pon ak masih tgh belajar..ak pon bkn nya perfect..ak bkn nabi..

tp apakan daya..ssh nk ubah persepsi org terhadap kita..terima je lah kot..

Allah tidak akan menguji hamba-Nya dgn ujian yg tidak terdaya oleh dia..

ak skrg pon dh byk berubah..dlu ade la malu2 sikit..skrg mcm dh xde sifat malu..ade la jadi jahat2 jgak..asyik menyakat org aje keje ak ni..

tp insyaAllah ak akan cuba berubah ke arah kebaikan balik..buat sikit demi sedikit..doakan ak rakan2 ye supaya dpt ak jadi baik..amiin

lastly..next week dh End of Posting (EOP) exam..doakan ye :)
and good luck jgak bg rakan2 yg sama akan exam next week..

Wassalam~

4 bersuara:

Ammar Hamzah said...

gaya tulis macam nk kena berlaku adil dgn isteri-isteri je.lol

goodluck!

FiQ aSH said...

praktis awal2 ni hahaha..thanx bro

AtiqahHanisMustapa said...

Kadang-kadang tak perlu dengan kata-kata cukup dengan perlakuan orang akan faham tindak tanduk kita. Selebihnya serahkan pada Allah. Doa yang paling makbul untuk sahabat-sahabat adalah doa dlaam diam.

All the best for exam afiq! :)

FiQ aSH said...

Thank u tiqah hanis :)